Naminami-rahkaomppupiirakka

1 Kes

Ja kyllä, karppauksesta on luisuttu, jo senkin takia että yllättävä pohjoisen reissu pisti vähän köyhäilemään ja nyt on sitten toistaiseksi sitten syöty tasan sitä mihin on varaa, ja sitä mitä on tehnyt mieli… Ja kyllä, sen huomaa että hiilarimättöä on pakostakin joutunut vetämään kurkusta alas… Yh. Onneksi pian voi taas palata takaisin normaaliin elämään 🙂

Viikonloppuna siis ajattelin ihan vaan ohimennen että omenapiirakka vois olla ihan hyvää. Meni tunti pari kun tuo parisuhteen toinen osapuoli tuli kysymään että et viittis tehä omenapiirakkaa? Siinä vaiheessa tuli kyllä jo mieleen että onko meillä kenties jotain telepaattisia yhteyksiäkin jo 😀

Netistä ettimään ohjetta, kaiken piti olla valmiina kuten jo legendaarinen Mertarantakin sanoi, mutta eipäs ollutkaan, sokeria kun ei ollut muruakaan ja kauppa kiinni… Omenaviipaleet pääsikin sitten viilennysmatkalle jääkaappiin, ilmatiiviisiin rasioihin suljettuna.

200g voita  (voikammoiset voi toki käyttää margariiniakin, minä taas lukeudun margariinikammoisiin sen lisäaineiden takia)
1,5 dl sokeria (minä laitoin desin, en halua mitään ylimakeaa mitä nuo usein tuppaavat olemaan)
3 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
0,75 dl maitoa (enkä tätäkään kyllä isommin mittaile, vähän vajaa desi on ihan riittävä määre)
1 tl vanilliinisokeria (näin sanottiin ohjeessa, vaniljasokeri ajanee saman asian. Meiltä löytyi kaapista kumpaakin kun mies ei muistanut kumpaa piti ostaa, joten tottelin kiltisti ohjetta :))
1 tl leivinjauhetta

Rahkatäyte

250 g rahkaa
2 tl vanilliinisokeria
1 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl sokeria

Sekoita keskenään sokeri ja sulatettu rasva, lisää ja sekoita loput aineet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (ja taas toim.huom., minä en jauhottanut) vuokaan, lisää viipaloidut omenat. Ripottele kanelia ja sokeria päälle ihan oman maun mukaan.
Kaada rahkaseos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Anna jähmettyä hetki ja nauti 🙂

DSC00433
Ja varmaan huomaakin että hyvää taisi olla, muistin ottaa kuvankin vasta tuossa vaiheessa… 😀
Jos klikkaatte kuvaa isommaksi niin älkää huomioiko hellan likaisuutta, tiedän että siellä on “hieman” roiskeita…

Mainokset

2 vastausta to “Naminami-rahkaomppupiirakka”

  1. Johanna kesäkuu 5, 2011 klo 6:41 pm #

    Kiitoksia ohjeesta 🙂 Pitänee joskus testata kun jaksaa /on rahaa. Eli ensi tilistä 😀 Näyttää ja kuulostaa kyllä herkulliselta!

    • windi kesäkuu 9, 2011 klo 11:09 am #

      Ollos hyvä vaan. Tuota ei voi muuta kuin kehua 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: